• وبلاگ : نازك خيال
  • يادداشت : عيدالزهرا يا عزاءالزهرا؟!
  • نظرات : 1 خصوصي ، 81 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     


    * با افتخار مي گوييم : شيعه هستيم
    نخست بايد بگوييم ارادتي به عمر بن خطاب نداريم و طرفدار حقيقت و واقعيات تاريخ هستيم. زيرا مذهبي که واقعيات تاريخ را نسبتاً منصفانه مورد توجه قرار مي دهد مذهب تشيع است. و از آنجا که تشيع را با بررسي و تحقيق برگزيده ايم بنابراين طبيعي است با برخي تندروي ها نيز موافق نباشيم لذا نکاتي درباره مراسم عمرکشان و با استناد به آثار عالمان بزرگ شيعه تقديم مي شود :

    * تاريخ دقيق مرگ عمر بن خطاب :
    طبق منابع تاريخي عمر بن خطاب ( خليفه دوم ) در بيست وششم ذي الحجه ترور شد و بعد از حدود سه روز درگذشت. بنابراين وي در آخر ذيحجه يا اول محرم درگذشته است. اين مطلب را همه ي مورخان اعم از شيعه و سني در آثار خود آورده اند. لذا مراسم عمرکشان ( عيد زهرا ) که عده اي در ماه ربيع الاول برگزار مي کنند اساسا با تاخير حدود هفتاد روز انجام مي شود و از نظر تاريخي با اشکال مواجه است. براي اطمينان مي توان به منابع تاريخي زير مراجعه کرد که به اتفاق همين مطلب را بيان کرده اند:

    * منابع تاريخي شيعه :
    1.تاريخ‏اليعقوبى ج‏2 ص 159 قرن: سوم مولف شيعه است.
    2.تاريخ‏يعقوبى/ترجمه ج‏2 ص 49 قرن: سوم مولف شيعه است
    3.التنبيه‏والإشراف ص 250 قرن: چهارم مولف شيعه است
    4.مروج‏الذهب ج‏2 ص 304 قرن: چهارم مولف شيعه است.
    5.مروج‏الذهب،ج‏2،ص:321 قرن: چهارم مولف شيعه است.
    6.الفتوح ج‏2 ص:323 قرن: چهارم مولف شيعه است.
    7.مسارّ الشيعه اوايل قرن پنجم مؤلف : شيخ مفيد (ره) پيشواي بزرگ شيعيان ( که خوشبختانه نسخه خطي اين کتاب ايشان با دستخط خودشان هم اکنون موجود است و در آن مرگ عمر در ذي الحجه ذکر شده است. مي دانيم که شيخ مفيد(ره) از نظر عظمت علمي و تقوايي در حد عالي هستند تا جايي که طبق عقيده رايج به دريافت نامه از امام عصر(عج) مشرفشده اند.)

    * منابع تاريخي ديگر :
    8.الإمامةوالسياسة ج‏1 ص 39 قرن: سوم مذهب مولف : سني
    9.المعارف ص 183 قرن: سوم مذهب مولف : سني
    10.أنساب‏الأشراف،ج‏10،ص:417 قرن: سوم مذهبِ مولف : نامعلوم
    11.الطبقات‏الکبرى،ج‏3،ص:258 قرن: سوم مذهب مولف : سني
    12.تاريخ‏الطبري،ج‏4،ص:191 قرن: چهارم مذهب مولف : سني
    ساير منابع جهت اختصار ذکر نمي شود. اما بد نيست بدانيم کهعلماي متقدّم شيعه بر اينکه عمر در ذيحجه کشته شده اتفاق نظر داشته اند و حتي علامه مجلسي(ره) هم به اين امر اعتراف دارد.(ر.ک.بحارالانوار، ج‏31، ص 118 ) گرچه مجلسي(ره) خود سعي کرده اند به هر قيمت شده نهم ربيع الاول را تاييد فرمايند!!(بعيد نيست ايشان که در عصر صفوي مي زيستند از سوي حکومت تحت فشار بوده اند و لذا با کمال تعجب به روايتي که از نظر سندي کاملاً ضعيف است استناد کرده ، اجماع مورخان شيعه و سني را به کناري نهاده اند! روايتي که ايشان به آن استناد کرده اند از طريق دو راوي مجهول الهويه به احمد بن اسحاق قمي(ره) منسوب شده که سند و متن آن بسيارِ ضيعف است.)
    ابن ادريس حلي (صاحب سرائر) درباره تاريخ نهم ربيع مي گويد: مَنْ زَعَمَ أَنَّ عُمَرَ قُتِلَ فِيهِ فَقَدْ أَخْطَأَ بِإِجْمَاعِ أَهْلِ التَّوَارِيخِ وَ السِّيَرِ ( هر کس بپندارد عمر در نهم ربيع کشته شده به اجماع صاحبان کتب تاريخ و سيره در اشتباه است.) سپس وي تاريخ ذيحجه را صحيح دانسته،مي فرمايد: الإجماعُ حاصلٌ مِن الشيعةِ و أهلِ السنّةِ على ذلک.( شيعه و سني بر آن اتفاق نظر دارند. )ر.ک. بحارالانوار، ج‏31، ص 119